Cloud Management Insights 

Inspireras av Cloud Management vNext.

Framtidssäkra din kompetens genom att lära dig om Microsofts vision kring management av Hybrid infrastruktur. Med teknologier som Microsoft Azurestack, Azure, Operations Management Suite, Desired State Configuration och Powershell har Microsoft nu en helhetslösning för det publika och privata molnet.

  • Operations Management Suite
  • Desired State Configuration
  • Private Cloud med Azure Stack
  • Public Cloud med Azure

Boka din på plats Cloud Management Insights idag! 

Cloud Management Insights
Keynote by Anders Ravnholt, Microsoft

Se inspelningen här.

Bygg ditt egna privata moln med Microsoft Azure Stack

Se inspelningen här.

Nästa generations systemhantering med OMS

Se inspelningen här.

Cloud Management i vardagen

Se inspelningen här.

Sessioner

Keynote
Gör oss sällskap när vi drar igång Cloud Management Insights keynote, där Anders Ravnholt, Senior Program Manager, Enterprise Cloud Group, intar scenen för att beskriva Microsofts strategi för hybrid cloud management och automatisering. Keynoten beskriver inte bara Microsofts vision, utan också hur man som tekniker realiserar den med produkter som Azure, Azure Stack, Operations Management Suite, Desired State Configuration och Powershell. Keynoten hålls på engelska.

 

Bygg ditt egna privata moln med Microsoft Azure Stack
Var en av de första att få den senaste informationen om vilka nya funktioner Microsoft Azure Stack kommer kunna erbjuda för ert datacenter. Vi kommer att demonstrera flera scenarion som visar på hur funktionalitet som tidigare enbart varit tillgänglig i det publika molnet nu kan erbjudas från era egna datahallar på er egen hårdvara. Följ med oss på en resa in i en närstående framtid där datacenters kommer transformeras från traditionellt serverorienterade till helt tjänste-orienterade där automation, säkerhet och konsumtionsbaserad fakturering är självklarheter.

 

 

Nästa generations systemhantering med OMS 
Addlevels automatiseringsteam kommer att visa hur man hantera sina servrar på ett framtidssäkrat och enhetligt sätt med hjälp av Microsoft Operations Management Suite och Desired State Configuration. Vi kommer att gå igenom hur man får ut agenter på systemen, börjar applicera konfigurationer, hur man skickar ut distributionspaket och använder logghanteringen online för att identifiera och analysera anomalier.

 

Cloud management i vardagen
Vi knyter ihop säcken med hur allt som visats under dagen hänger ihop och hur det fungerar på riktigt. Vi går igenom riktiga scenarios från vardagen. Det blir demos och reflektioner över olika tillvägagångssätt för att uppnå så stor effekt som möjligt i vardagen. Hur får man sin leverans att bli fortlöpande kvalitativ genom alla faser i livscykeln och samtidigt så dynamisk som den behöver vara för att svara upp mot alla behov så som Continous Delivery med korta ledtider?

Dagens agenda

En halvdag med Sveriges främsta experter inom Azure, System Center och automatisering.

13:00 - 13:15     Välkommen
13:15 - 14:00     Keynote Microsoft Corp.
14:00 - 14:45     Bygg ditt egna privata moln med Microsoft Azure Stack
14:45 - 15:15     Kaffe och QA
15:15 - 16:00     Nästa generations systemhantering med OMS
16:00 - 16:15      Kaffe och QA
16:15 - 17:00     Cloud management i vardagen
17:00 - 18:00     Ask the experts, mingel

Hitta hit.

Cloud Management Insights hålls i Microsofts stora aula Vision. Adressen är Finlandsgatan 36, Kista.

Visa karta  |  Hämta vägbeskrivning

Med bil: Från E4:an: sväng av vid Sollentuna, håll mot Kista N och väg 275. Kör rakt fram i rondellen, mot Husby Akalla. Följ Finlandsgatan 400 meter efter rondellen. Nummer 36 ligger på höger sida.

Kommunalt: Från Sollentuna pendeltågsstation: Bus 514 till Stavangergatan.
Planera din resa på sl.se

Våra talare

Anders Ravnholt, Microsoft - Cloud Management Insights

Anders Ravnholt
Senior Program Manager, Enterprise Cloud Group, Microsoft

Anders Ravnholt arbetar i grupperingen för Windows Server och System Center-produkterna. Han har arbetat i denna gruppering i nästan 5 år och under denna tid har han talat på många konferenser runt om i världen såsom: (Campus Days (DK), NIC (NO), MMS (US), TechEd (US), TechEd Europe, TechDays (HongKong), World Hosting Days (GE) för att nämna några. Genom åren har Anders arbetat med OpsMgr, Service Manager, VMM och Hyper-V. De senaste två åren har Anders fokuserat på Windows Azure Pack och han har skrivit många bloggposter i ämnet. På sistone har hans fokus centrerats kring att arbeta tillsammans med de kunder och partners som är med i TAP-programmet för Azure Stack i Europa.

Blogg: Building Clouds
Twitter: @ravnholt

Talare Richard Ulfvin - Cloud Management Insights

Richard Ulfvin
Chief Technology Officer, Addlevel

Richard Ulfvin är en av Nordens främsta experter på automatisering av IT-processer och integration med Microsoft teknologier. Han arbetar runtom i världen med komplexa implementationsprojekt i gränslandet mellan utveckling och infrastruktur. Med sin expertis inom infrastruktur, System Center-sviten och utveckling är han en mycket eftertraktad resurs för att coacha, leda och genomföra uppdrag av DevOps-karaktär. Richard håller utbildningar och seminarier inom PowerShell, Desired State Configuration, Configuration Manager, Service Manager och DevOps och är en efterfrågad talare kring dessa ämnen.

Blogg: Addlevel
Twitter: @ulfvin

Jonas Ullman, Gridpro - Cloud Management Insights

Jonas Ullman
VD, Gridpro

Jonas passion är att tillämpa ny teknik för verkliga IT-affärsscenarier med ambitionen att öka kundvärdet. Han delar mer än gärna med sig av sin erfarenhet kring användandet av produkter från Microsofts ekosystem för att hjälpa organisationer att bli mer effektiva genom att erhålla utökad funktionalitet utan någon egen kodutveckling. Jonas har 19 års erfarenhet inom Microsoft-lösningar, både som produktchef och konsult, och är en uppskattad talare på de främsta Microsoft-eventen runt om i världen.

Twitter: @jonas_ullman

Peter Ericsson, Addlevel - Cloud Management Insights

Peter Ericsson
Seniorkonsult, Addlevel

Peter Ericsson är en av Sveriges främsta experter på automatisering med bland annat Powershell och Desired State Configuration. Med över tjugo års erfarenhet har Peter ansvarat för och arbetat med några av de största implementations- och migreringsprojekten i Norden för Exchange och Office 365. Peter är en efterfrågad teknisk rådgivare och han håller utbildningar och seminarier i Desired State Configuration.

Blogg: Addlevel
Twitter: @addlevel

 
Patrik Sundqvist. Gridpro - Cloud Management Insights

Patrik Sundqvist
Chief Technology Officer, Gridpro

Patriks unika egenskap att kombinera gedigen kunskap inom infrastruktur och programvaruutveckling har drivit honom till att designa produkter och lösningar utöver de vanliga begränsningarna. Genom sina pedagogiska och uppskattade demonstrationer av affärsscenarier inspirerar han publiken att tillämpa ny teknik. Patrik har spenderat det senaste decenniet på ledande positioner där han designat och byggt produkter för Microsofts ekosystem, han har även varit medförfattare till flera publikationer och har blivit belönad med titeln System Center Cloud and Datacenter Management MVP.

Twitter: @gridpatrik

Talare Jakob Knutsson - Cloud Managemnt Insights

Jakob Knutsson
Seniorkonsult, Addlevel

Jakob Knutsson är en av Sveriges mest erfarna experter på System Center Configuration Manager, och besitter en djup expertis kring Microsoft-infrastruktur. Han arbetar primärt med komplexa Microsoftlösningar hos myndigheter och stora företag och har under de senaste åren jobbat med några av Sveriges största Configuration Manager-miljöer. Jakob är en efterfrågad teknisk rådgivare och ställföreträdare i roller så som IT-chef eller IT-arkitekt.

Blogg: Addlevel
Twitter: @kntsn

Bli inspirerad av Sveriges främsta experter och Microsofts Building Clouds Team.

logo_webb_cloud_ms_2

Från Microsoft kommer teknik som de flesta av oss använder dagligen i någon form – hemma, i skolan, på jobbet, i affären, när du går till doktorn eller letar efter den närmsta vägen. Vår drivkraft är att underlätta din vardag med hjälp av it samt att ständigt bryta ny mark i utvecklingen av ny teknik och innovationer.

logo_webb_cloud_addlevel

Addlevel hjälper svenska och internationella företag att automatisera sina miljöer och att strategiskt börja konsumera Infrastruktur i molnform med framtidssäkrade verktyg och arbetssätt. Addlevel är ett av få svenska bolag som är Microsoft Guldpartner inom områdena Datacenter och Cloud Productivity. 

logo_webb_cloud_gridpro

Gridpro är Microsoft Guldpartner och är som enda svenska företaget medlem i Microsoft Enterprise Cloud Alliance. Gridpro levererar nyckelfärdiga
produkter som förbättrar kundservice-upplevelsen i molnet, vilket ökar användarnöjdheten och IT-värdet.

Några frågor? Tveka inte på att kontakta oss.