Hanna förstärker Addlevels Infosäk-team

I takt med en alltmer ökande efterfrågan på vår expertis så utökar vi kontinuerligt vårt säkerhetsteam. Hanna Ljung klev in i rollen som Informationssäkerhetskonsult för några veckor sedan. Hanna kommer närmast från omsorgsbranschen där hon bl.a. arbetat i ledande roller inom socialpsykiatrin och sluten ungdomsvård. Hon har två kandidatexamens i ryggen, en inom psykologi och en inom kriminologi.

 Hanna vad fick dig att söka dig till oss på Addlevel?

Mitt första intryck av Addlevel, och en stor del till varför jag sökte tjänst som informationssäkerhetskonsult hos just er, var er kreativa och breda jobbannons. Jag drogs till Addlevels styrka, er insikt i att söka efter kompetens från andra branscher och med en annan akademisk bakgrund än den tekniska, för att utveckla och bredda Addlevels kompetensportfolio. Ni lyckades fånga mitt intresse med att ni ger medarbetarna alla förutsättningar att arbeta utifrån intresse. Addlevel erbjuder en familjär företagskultur och vi arbetar nära varandra i team.

 Vad finner du lockande med informationssäkerhet?

Informationssäkerhet är ett område som utvecklas enormt, inte minst med tanke på GDPR som är i ropet i skrivande stund, och där vi flera år framöver kommer att ha många spännande utmaningar att anta. Det är ett komplext arbete, där varje dag erbjuder nya frågor att besvara. Arbetet med informationssäkerhet är lockande eftersom det är ett område som utvecklar företag och myndigheter, det utvecklar medarbetare i alla led och stärker det digitala Sverige. Att nå fram till kund och när denne får en aha-upplevelse för att vi tillsammans arbetat fram aspekter inom informationssäkerhet, som resulterar i att de kan utveckla företagets säkerhet och dess medarbetares medvetenhet för säkerhet, är alltid en strävan för mig.

 Ser du en koppling till din utbildningsbakgrund och arbetet som informationssäkerhetskonsult?

Jag har alltid sett mig själv arbeta tillsammans med människor. Det är mitt jobb som informationssäkerhetskonsult att hjälpa kunden att inse deras utvecklingspotential i sitt arbete med informationssäkerhet. Å det kan minst sagt vara en utmaning i vissa fall. Då kommer min beteendevetarbakgrund till hands, t.ex. att förstå och kunna förklara social engineering, som bland annat innebär att vägen till att hacka ett företag kan göras relativt enkelt via företagets egna medarbetare bara genom att prata med dem. Att förstå människan, bl.a. människans beteenden och avvikande beteenden, kognition och i vissa fall viktimologi är mycket bra verktyg att ha med sig i mötet som informationssäkerhetskonsult.

Med min bakgrund tar jag med mig nya synvinklar, teorier och forskning som tillför ytterligare dimension i dialogen inom Addlevel. I mitt examensarbete i kriminologi skrev jag om begreppet brottsoffer. Det idealiska brottsoffret kan beskrivas som den äldre damen som är ute på ljusa dagen för att handla mat i matvaruaffären men som blir rånad av en ung stor atletisk man på vägen hem. Dock har inte alla brott ett fysiskt brottsoffer. När ett företag blir hackat kan det resultera i ödesdigra konsekvenser. Det kan handla om ekonomiska konsekvenser relaterat till ransomware, att kunder förlorar förtroendet för företaget och istället vänder sig till konkurrenten eller att samhällskritiska funktioner slås ut. Arbetet med informationssäkerhet har aldrig varit så viktigt och aktuellt som det är idag.


Varmt välkommen till oss på Addlevel Hanna önskar både vi på Addlevel och alla våra kunder!

 Vill du precis som Hanna bli en del av vårt team så läs vår platsannons som finns här.

 Med vänliga hälsningar,

Posted in Addlevel, GDPR, Informationssäkerhet, Security.